Привет,
намирате се в личното пространство на Таничка. Това е огледално копие на разхвърляната ми глава

събота, август 30, 2008

Ефектът бира с водка (не се препоръчва за хора с високо кръвно)

Интересното е, че точно ден преди да опитам за първи път разбиващата комбинация ме бяха предупредили в приятелски разговор, че смесването на двете питиета е с доста силен ефект. Обаче следващата вечер въобще не се сетих за това- изпих една бира и след нея гаврътнах набързо две водчици със сок.
Баща ми може би вече от две години упражнява почти всеки ден въздействието на въпросния алкохолен коктейл (водката я пие чиста, с голяма чаша бира за разредител). Все се чудих не му ли е много гадно на вкус. Гадно, гадно, ама има ефект като да изпиеш два диазепама и две бири (май не беше много образно сравнението). С други думи ефекта е потресаващ. Щом Цветанчо, който по принцип си знае, че като си пийна обичам да говоря безспир пълни тъпотии взе че ми се заудивлява: "Как може да си толкова тъпа понякога?", давам ви гаранция, че веднъж влезнали във фазата на еуфория всички проблеми отпадат от замаяния ви мозък.

понеделник, август 25, 2008

из Белият път

Поглеждам респективно назад, днес виждам определена целенасоченост във всичко, което се случи тогава: странни съвпадения в различни случки, поредица от случки между на пръв поглед несвързани събития, които водят начало далеч в миналото. Спомням си шуплестата структура на нашия свят, създадена поради несъвършеното наслагване на исторически пластове, етапи и периоди; близостта на случилото се отколе с това, което е останало до днес, и започвам да си изяснявам много неща. Ние сме в клопката не само на нашата си историческа съдба, а и в тази на всички онези, с които сме избрали да свържем живота си... Затова не би трябвало да ни изненадва връзката минало- настояще: както сегашния ни живот е взаимосвързан и свързан, влияещ един на друг, така и миналото влияе по различни начини върху хората и ги тегли неумолимо назад и надолу- невинни и виновни еднакво- надолу в земната утроба, за да ги удави в злачна вода, да ги разкъса сред мрачните, прикрити от хорските очи недра....

Джон Конъли