Привет,
намирате се в личното пространство на Таничка. Това е огледално копие на разхвърляната ми глава

понеделник, март 30, 2009

Вестник " Телеграф" неуморно, всеки ден публикува пейзажи с препълнените софийски кофи. Да, да всички вече разбрахме за кризата с боклука... дайте нещо ново.


Ето нашят семеен начин да преодолеем задръстването с боклук. Както знаете кофите за смет се изхвърлят нередовно т.е. ако днес изхвърлят зад вашия блок, утре идва ред на съседния квартал, а вашите остават необслужени. Ето защо нашето семейство си изгради стриктна технология на изхвърляне по време на така наречената криза. " Планът за справяне" беше следният- товариш пликчета с боклук в колата и ако твоята кофа е препълнена- пропускаш, пътувайки към детската градина, към работата- все някъде намираш полупразна кофа и БАМ- право в целта. Не знам доколко имаше смисъл, но все пак бях доволна, че не изхвърлям боклука си на средата на улицата- да го разнасят кучетата. Поне не моят!!!
Знам, че ще прозвучи странно, но аз обичам да се возя в градския транспорт. Имам безотказна система на спестяване от билетчета, с която никога не рискуваш стига да имаш достатъчно пари за глобата:)). И като любител на трамвайният туризъм с удоволствие ползах новата услуга за продажба на билети, които изкачаха от една сива метална кутия инсталирана зад ватманската кабина. Скоро обаче установих, че бездушните билетопродавци много често не функционират- взимат ти парите без да ти пуснат билетче и така пак се налага да пътуваш без превозен документ / което междувпрочем напълно доказа теорията ми, че за софийския транспорт да плащаш е безмислено/. Аз им "хванах цаката" обаче- оказа се, че ако настоятелно натискаш бутончето и пораздрусаш машинката тя връща не само твоите пари, но и стотинките на човека преди теб. Ха- ха.!. Много бях доволна, когато това се случи, купих си билет от водача, а спечелените от машинката пари прибрах в джоба си. Изиграх грозните сиви кутии, возих се безплатно и ватмана спечели от билечето , което ми продаде. Не знам дали вълкът остана сит, но агнето със сигурност е цяло:)))
А да не забравя- много важно- ВАЛИДАТОРЪТ е пълна глупост, 60% от странните машини за самотаксуване са развалени. Естествено, за всички тези ултрамодерни изобретения трябва да благодарим почтително на многоуважаемия си кмет и да стискаме палци на изборите, защото и метро до "Студентски град " ще имаме, ама дали ще имаме нужда от него тогава и дали въобще ще доживеем да го видим....

Пролет

Обичам го този сезон. Температурната амплитуда 18-24 градуса ме изпълва със свежест и енергия. Независимо дали вали или напича, времето винаги е приятно за разходка. Но най- много ми харесват тихите пролетни утрини- птичките пеят, слънцето току се усмихва над главите ни, а вятърът нежно гали лицата.