Привет,
намирате се в личното пространство на Таничка. Това е огледално копие на разхвърляната ми глава

петък, юни 12, 2009

Утре далече от мен

Разделих се с първия клиент. Човек, който познавам от осем години. Възрастен, скромен, непретенциозен и тих. Ще ми липсва всичко. Не мога да спя. Не съм се чувствала така несигурна отдавна. Тъжно, но факт.
Искам да напиша нещо, което да нарека "един момент". Понеже желая да видите, че все пак мога да съм снизходителна ще вметна, че Мими и Ани е по- добре да се освободят от четене, въпреки че това би означавало, че текстът едва ли ще добие някаква публичност, което всъщност е моята цел.
Благодаря на всички останали.
И все пак, ако слушате:
Преди другите избори ми напомнете, че кофите за боклук седят на метър, метър и нещо от входа на детска градина при всички управи.

Наблюдавам кварталният дилър вече две седмици.Явно нямам какво друго да правя.Небрежно
поглеждам лицето му, когато минава, годините са се разтляли в стъкленият му блуждаещ поглед, останал на сянка под безцветната бейзболна шапка. Неуморно продава зараза в лъскави малки пакетчета.
Наблюдавам "клиентите" и честотата им на посещение, почти ги познавам дори.Обаче не спирам да се чудя всъщност колко от тях са жени.
Каква мисъл! Твърде драматично.
Прибрахме се с Яворчо в събота след топла разходка под дебелите сенки на стари дървета.
И отидохме в баба.
Неописуем ШОК
Доли да описвам?
По- добре не, но тя въпреки това ще умре.
Не знам кое е по- добре

Загубих едно здраво защипано пликче.
А баба умира по- тъжна от всякога, съвсем безнадеждна.
Един ден отворих гардероба и дълго прочиствах от мухлясали кестени, вързани в найлонови пликчета, разкъсани и разпилени.Събрах ги, грижливо, изринах с лопата и бързо изхвърлих всички ненужни неща.Но не можах да я хвана, грозната вещица, скрила се вътре със сърп.
Защо точно на моят ъгъл решиха да продават тези момченца, заобиколени от най- малко дванадесет камери.Струват ми се прекалено безразсъдни. Чак се плаша да не си помислят, че им се подигравам.
Смешници! събират се винаги преди дъжд, а то пак заваля.